vrijdag 7 juli nieuwbouw-event

vrijdag 7 juli nieuwbouw-event

Hof van Huesse: nieuwbouwwoningen enorm in prijs verlaagd

De koopsommen van het markante nieuwbouwcomplex ‘Hof van Huesse’ in het centrum van Huissen zijn aangepast aan de huidige tijd, de koopsommen zijn sterk verlaagd met E 40.000,= tot E 100.000,= Dit is het gevolg van gedaalde woningprijzen en stabiliseren van de bouwprijzen. De projectontwikkelaar neemt een verlies op het project en wil koste wat kost het project realiseren. De aangepaste prijzen hebben geen invloed op de kwaliteit van het project, deze blijft uitzonderlijk hoog. Op 07-07 zal de verkoop herstart worden en het doel is om te starten met de bouw in de tweede helft van dit jaar.

Woningprijzen 5 tot 10% gedaald en inmiddels gestabiliseerd
Achteraf gezien is gestart met de verkoop vlak na het hoogtepunt op de woningmarkt. De hypotheekrente is het afgelopen jaar gestegen en de woningprijzen zijn met 5 tot 10% gedaald. De afgelopen maanden is de markt zichtbaar genormaliseerd en weten we waar we staan. De rentestand is stabiel en nog steeds op een laag niveau aldus Ron Hoogerwerf (Open Makelaars) en Pepijn Bisseling (Zaat Vastgoed). We zien weer meer transacties, woningprijzen zijn (nationaal) gestabiliseerd en we zien in de markt de verkopen en het daarbij behorende consumentenvertrouwen weer terugkomen naar een gezond niveau.

Bouwkosten genormaliseerd
Het belangrijkste voor dit markante project is dat de koopsommen zijn aangepast zonder dat er enige wijziging is geweest in de (bouw)kwaliteit en de afwerking. Tijdens de start van de verkoop lagen de grondstofprijzen en de bouwprijzen op een extreem hoog niveau. De grondstofprijzen (en grondstoftekorten) zijn aan het teruglopen en mede hierdoor is de bouwprijs gedaald en dit hebben wij doorgevoerd in de prijzen van de woningen. Rick Lohuis (van Janssen de Jong Projectontwikkeling) geeft ook aan dat er mogelijk snel gestart wordt met de bouw: de vergunning is onherroepelijk en de aannemer staat in de startblokken!

De bouwput is al uitgegraven, de bouwvergunning is rond en de afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan de werkvoorbereiding. Er zou direct na de bouwvak al gestart kunnen worden met de bouw. De verwachting is dat de aanpassing van de prijzen en de normalisering van de woningmarkt zorgen voor een vlotte verkoop en start van de bouw. Aan de locatie, de aangepaste prijzen en de kwaliteit van het plan zal het niet liggen.

Mix van architectuur, cultuur en natuur
Rick Lohuis geeft aan nog steeds het volste vertrouwen te hebben in het plan. Het is zo’n bijzonder plan: “Zo’n integraal project waarin architectuur, cultuur en natuur samengaan zie je zelden in Nederland”. Een woonensemble vormgegeven door een ontwerpteam met bekende architecten, landschapsarchitecten en een kunstenaar die bijvoorbeeld alle staalwerk heeft ontworpen.

Het wonen in een hof en de gezamenlijke binnentuin creëren een sociale binding tussen de bewoners. Daarnaast is de historische locatie midden in het centrum uniek en kun je de auto parkeren in een overdekte parkeergarage onder de woningen. We hebben enkele jaren geleden met dit project een ontwikkelingscompetitie gewonnen doordat de kwaliteit van het project extreem hoog is. Deze kwaliteit handhaven we en gaan we realiseren!

Herstart verkoop
Op 07-07 wordt tussen 16.00uur en 18.00uur op de bouwlocatie aan de Lange Kerkstraat een herstart sein gegeven. De ontwikkelaar en de makelaars zijn dan aanwezig om de geïnteresseerden te informeren en je kan ter plaatse een optie krijgen op het bouwnummer van je keuze.