Officiële start herontwikkeling Aloysiuslocatie

Officiële start herontwikkeling Aloysiuslocatie

Op 13 oktober jl. zetten wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Johan Sluiter en algemeen directeur Mark van Doorn van Janssen de Jong Projectontwikkeling hun handtekening onder twee koopovereenkomsten voor de bouw van 30 woningen en een halfverdiepte garage met 89 parkeerplaatsen in het centrum van Huissen. Het vormt de officiële start van de herontwikkeling van de Aloysiuslocatie.

Op de Aloysiuslocatie aan de Lange Kerkstraat in Huissen staan op dit moment schoolgebouwen. Deze staan leeg sinds 1998. Sinds het begin van deze eeuw zijn er plannen voor herontwikkeling van het gebied. Om verschillende redenen werd nooit een haalbaar plan ontwikkeld.

Aanbesteding
In 2020 stelde de gemeenteraad een beeldregieplan vast met kaders voor de herontwikkeling van de voormalige schoolgebouwen en omgeving. Op basis hiervan startte in 2020 een Europese aanbestedingsprocedure. Janssen de Jong Projectontwikkeling - samen met FARO Architecten en landschapsarchitect Buro Lubbers - won de selectieprocedure met een plan voor 30 woningen (12 stadswoningen en 18 appartementen) en een halfverdiepte parkeergarage met 89 parkeerplaatsen. Op de garage komt een semi-openbare binnentuin.

Wethouder Johan Sluiter: “Ik ben erg blij met het mooie, duurzame plan voor de Aloysiuslocatie, met Janssen de Jong Projectontwikkeling als partner en met het feit dat het plan nu eindelijk werkelijkheid wordt. Extra woonruimte - zeker in het centrum van Huissen- is op dit moment zeer welkom. Dat geldt overigens ook voor de extra parkeerplaatsen. De herontwikkeling zorgt er bovendien voor dat het centrum van Huissen nóg mooier wordt.”

Nadat de koopovereenkomsten zijn getekend, maakt Janssen de Jong Projectontwikkeling een start met de aanvraag omgevingsvergunning voor eind 2021. Het project is naar verwachting in 2024 gereed. Mark van Doorn: “We zijn er trots op dat we op deze historische plek in de binnenstad van Huissen een mooi woonprogramma mogen realiseren. Een gave opdracht in een groeiregio voor ons.”