Opgraving archeologie project Hof van Huesse gestart

Opgraving archeologie project Hof van Huesse gestart

Van Dalen sloop B.V. is in opdracht van de gemeente Lingewaard van start gegaan met een groot archeologisch onderzoek op de locatie. Dit onderzoek zal ongeveer anderhalve maand gaan duren.

Tot januari heeft op de locatie nog de voormalige Aloysiusschool gestaan. Op deze plek zal straks project Hof van Huesse gebouwd worden. Op de locatie wordt gezocht naar onder andere historische sporen en explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. De verwachtingen zijn hooggespannen want bij een verkennend onderzoek in april van dit jaar zijn al unieke bevindingen gedaan. Toen werden sporen van bewoners uit de periode 1000 tot 1200 na Christus aangetroffen. In deze tijd was Huissen nog geen stad en nooit eerder werden zulke resten gevonden.  De hoop is dat meer bijzondere vondsten aanwezig zullen zijn. Er werden namelijk ook al interessante bevindingen gedaan uit de tijd van het Sint Elisabethconvent en van de vooroorlogse school. Hierdoor zijn de verwachtingen voor dit onderzoek hoog.

Dit onderzoek gaat vooraf aan de bouw van 12 bijzondere stadswoningen, 8 luxe appartementen en 10 betaalbare huurappartementen. Over dit mooie, duurzame plan komt binnenkort meer informatie. De verkoop van het plan zal dit najaar gaan starten is de verwachting.