Feestelijke start bouw Hof van Huesse in Huissen!

Feestelijke start bouw Hof van Huesse in Huissen!

Wethouder Johan Sluiter van gemeente Lingewaard heeft op donderdag 27 juni het startsein gegeven voor de bouw van het prachtige project ‘Hof van Huesse’ in Huissen. Onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners ging de symbolische eerste schop de grond in.

"Dit is een bijzonder plan op een bijzondere locatie in het centrum van Huissen”, aldus wethouder Sluiter.  “Met dit plan maken we Huissen nog een stukje mooier en dragen we bij aan het woningtekort. Met de unieke binnentuin en de vergroening van het Raadhuisplein ontstaat een mooie plek om te wonen en een groene omgeving waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat.”

Voor de ceremonie gaven Rob Gerritsjans van Janssen de Jong Projectontwikkeling en Louis Camps van Janssen de Jong Bouw een warm welkomstwoord. Hun enthousiaste woorden benadrukten het belang van dit project voor de gemeenschap en het woongeluk van de toekomstige bewoners. Daarna hadden de bewoners de kans om persoonlijke spullen in een tijdcapsule te stoppen en deze onder de nieuwbouw te begraven.

Project Hof van Huesse
Rick Lohuis, projectmanager bij Janssen de Jong Projectontwikkeling, straalt: ‘’We zijn trots dat we dit high-end project nu eindelijk kunnen gaan realiseren.” Hof van Huesse is een uniek project van topkwaliteit waar architectuur, cultuur en natuur samenkomen. Wonen aan een groene binnentuin waar je kunt genieten van de rust, terwijl het historische centrum van Huissen om de hoek ligt – dat is het beste van twee werelden. Hier draait alles om woongeluk: een plek waar comfort, esthetiek en een fijne leefomgeving samenkomen om bewoners dagelijks te laten genieten.”

Dit project omvat 12 stijlvolle stadswoningen, 18 moderne appartementen en een ondergrondse parkeergarage met maar liefst 87 parkeerplekken. Het merendeel van deze plekken is bestemd voor openbaar gebruik, ideaal voor bezoekers van het gezellige centrum van Huissen. Janssen de Jong Bouw bouwt het project, dat naar verwachting in oktober 2025 opgeleverd kan worden.

Archeologische topvondsten op de locatie
Tijdens deze feestelijke middag was ook archeologe Astrid Koekkelkoren aanwezig. Ze deelde enthousiast de bijzondere vondsten die op deze locatie zijn gedaan: “Huissen was al vroeg bewoond. We verwachtten resten vanaf de achtste eeuw, maar vonden zelfs een houten waterput uit de zesde eeuw! Hoewel een deel van de oudste bewoning door overstromingen verloren is gegaan, geeft de ligging binnen de stadsmuren rond 1350 aan hoe waardevol dit terrein was.”

Stel je voor, over duizend jaar graven ze de tijdcapsules op van de bewoners en wie weet zijn onze dagelijkse spulletjes dan wel de archeologische hoogtepunten van de toekomst.

Het is een mooi begin van een project dat belooft een nieuwe parel in Huissen te worden, waar woongeluk voorop staat!

Speech_3-bijgesneden Foto_startbouw_Huesse